söndag 9 januari 2011

Middagstips


Korvspett med ostpotatis och gurkröra



Ingredienser


4 port

400 g korv, gärna olika sorter

1-2 röda paprikor

4-6 stora potatisar

1/2 tsk salt

1 dl cottage cheese, KESO® naturell

2 dl Arla Köket riven ost gratäng

2 msk sesamfrön



Gurkröra:

1 1/2 dl cottage cheese, KESO® naturell

1/2 dl bostongurka

1/2 dl tacosås

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader. Skär korven i bitar. Kärna ur paprikorna och skär i bitar. Varva korv och paprika på spett. Lägg dem på bakplåtspapper på en plåt. Tvätta potatisen och skär den i 1 cm tjocka skivor. Lägg dem på plåten och salta lätt. Blanda cottage cheese och ost. Bred det på potatisen och strö över sesamfrön. Stek i mitten av ugnen ca 15 min. Smaksätt cottage cheese med bostongurka och tacosås. Servera röran till. --------------------

Mycket god.
3½ fotavtryck

Potatisen tog dock lite längre. fick vara inne 10 min extra.
Så nästa gång börjar jag med potatisen 15 min i ugnen o sedanläga in korven ytterligare 10 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vänligen skriv en komentar, men undanber elaka och sårande. Tack